Menu
 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 43χρονος που σκόρπισε το θάνατο το βράδυ της Τρίτης σκοτώνοντας τη 48χρονη Ελένη Πανταγάκη και τραυματίζοντας σοβαρά τον 53χρονο διοικητή του ΤΑΕ Μεσσαράς, Τηλέμαχο Πανταγάκη και μια 35χρονη γυναίκα.Ο 43χρονος, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Πατρίς, πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε νοσηλευτεί στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Στην συνέχεια και αφού πήρε εξιτήριο, άρχισε να παίρνει φαρμακευτική αγωγή που έδειξε να τον βοηθάει.

Η οικογένεια του ήταν κοντά και φρόντιζε να παίρνει τα φάρμακα και να παρακολουθείται από τους γιατρούς. Η κατάσταση του είχε βελτιωθεί σημαντικά. Μάλιστα πέτυχε την πρόσληψη του ως πολιτικό προσωπικό στο Πολεμικό Ναυτικό, στον Ναύσταθμο της Σούδας. Εκεί υπηρέτησε δύο χρόνια, όμως στο επίμαχο χρονικό διάστημα υποτροπίασε. Έτσι απολύθηκε.

Τα σοβαρά προβλήματα με την οικογένεια του ουσιαστικά, όπως αναφέρεται, ξεκίνησαν την τελευταία διετία. Μάλιστα τα Χριστούγεννα του 2009 είχε σημειωθεί ένα συμβάν σε βάρος της μητέρας του, που ανάγκασε τους στενούς συγγενείς να ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα και της Αστυνομίας.

Από τότε και μετά ο 43χρονος έδειξε να ηρεμεί. Έπαιρνε οικειοθελώς την φαρμακευτική αγωγή του, αγωγή που προφανώς είχε διακόψει τους τελευταίους μήνες.

Οι αστυνομικοί έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν πληροφορήθηκαν το πλούσιο βιογραφικό του 43χρονου, το οποίο περιλαμβάνει εξαιρετικές σπουδές και μεταπτυχιακά στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού στην ναυπηγική, υποτροφίες και βραβεύσεις. Το επάγγελμα του ωστόσο δεν το άσκησε ποτέ.

Μέσα στο διαμέρισμά του, οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 30.000 ευρώ, καθώς και χρυσές λίρες, ενώ ο ίδιος, προφανώς μην έχοντας συνειδητοποιήσει τι είχε κάνει, έλεγε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα γι' αυτό και μαχαίρωσε τους τρεις ανθρώπους.

Μάλιστα εξέφραζε την υπερηφάνεια του για το …κατόρθωμα του. Κάποια στιγμή μάλιστα άρχισε να διαμαρτύρεται επειδή δεν είχε δώσει εντολή ο εισαγγελέας να αφεθεί ελεύθερος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top