Menu
 

Site Nikos Xatzinikolaou
Θυμάστε που σας είχαμε γράψει ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου έψαχνε όνομα για το νέο του «ιντερνετικό παιδί»;Μέσω Twitter είχε ζητήσει από τους διαδικτυακούς του φίλους να του δώσουν ιδέες και ονόματα για το νέο blog που ετοιμάζει.Οι προτάσεις έπεσαν βροχή και τελικά ο anchorman κατέληξε σε δυο ονόματα.Έτσι, το νέο του blog θα ονομάζεται ή enikos.gr ή e-nikos.gr!
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter Channel. Γεννήθηκε το 1962 στην Αλεξανδρούπολη του Έβρου. Ο πατέρας του, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ήταν βουλευτής και υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι τα 16 του χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη.
Πίνακας περιεχομένων


1 Σπουδές και Στρατιωτική θητεία
2 Επαγγελματική καριέρα
3 Οικογενειακή κατάσταση
4 Παραπομπές

Σπουδές και Στρατιωτική θητεία

Μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις το 1980 πέρασε στην Πάντειο Σχολή Αθηνών και μετακόμισε στην Αθήνα. Στα φοιτητικά του χρόνια, στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών όπου και ήταν επικεφαλής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του.
Επαγγελματική καριέρα

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα στα μέσα της δεκαετίας του 1980, στην εφημερίδα Μεσημβρινή ως φοιτητής. Ασχολήθηκε με πολιτικό ρεπορτάζ και σε νεαρή ηλικία κέρδισε το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, για την επιτυχία της συνέντευξης του Ευάγγελου Αβέρωφ. Στα ηλεκτρονικά μέσα ξεκίνησε κάνοντας εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Από το έτος 1989 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Για 12 χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή Ενώπιος ενωπίω, παράλληλα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, έως και τον Σεπτέμβριο του 2003, οπότε και παραιτήθηκε μετά από διαφωνία με μεγαλοστελέχη. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Ακρόπολη της Κυριακής, Μεσημβρινή, Έθνος, όπως και με τα περιοδικά Ένα και Status.

Το έτος 2006 ήταν και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha, όπως και του ραδιοφωνικού σταθμού του ομίλου, «Alpha 98,9». Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2007, παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha» μαζί με την δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα. Επίσης είχε αναλάβει δύο ακόμη ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού, που λέγονται «Αντιγνωμίες» και «Πρόσωπα». Η εκπομπή «Αντιγνωμίες» περιείχε αναλύσεις επίκαιρων ειδήσεων, κυρίως πολιτικών. Η εκπομπή Πρόσωπα ασχολείται με συνεντεύξεις διάσημων και αρκετά καταξιωμένων προσώπων.

Από τον Μάρτιο του 2007 υπέγραψε ετήσιο συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel για την παρουσίαση του καθημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων και παράλληλα την ενημερωτική εκπομπή "Πρόσωπο με πρόσωπο". Το 2009 ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό "Real Fm" και την εβδομαδιαία εφημερίδα Real News.
Οικογενειακή κατάσταση

Από τον πρώτο του γάμο με τη δημοσιογράφο Έλενα Κατρίτση απέκτησε ένα γιο, τον Παναγιώτη, (1996). Από το 2006 είναι παντρεμένος με την Κρίστη Τσολακάκη - κόρη της γνωστής Ελληνίδας χορεύτριας Μαργαρίτας Μπρόγιερ - πρώην υπεύθυνης των δημοσίων σχέσεων της Κύπριας τραγουδίστριας Άννας Βίσση και τον Αύγουστο του 2007 απέκτησαν ένα γιο.

Δημοσίευση σχολίου

 1. Σχολιάζοντας την πραγματικότητα σκωπτικά

  της ελληνικής πραγματικότητας τα τραγικά.  ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ.

  Μέρες παρακολουθώ τα τεκταινόμενα

  προσπαθώντας να καταλάβω τα γενόμενα.

  Παζάρια μεταξύ των αρχηγών

  χωρίς κανένα αποτέλεσμα αυτών,  την κολοκυθιά παίζουν

  κι’ όλους μας εμπαίζουν,

  το τι θέλει ο λαός

  μη μέλημα κανενός,  στην καρέκλα να διατηρηθεί

  ο καθένας από αυτούς προσπαθεί,

  αγνοώντας την κρίσιμη κατάσταση,

  ότι δεν παίρνει καμιά παράταση.  Οι Σκοπιανοί χορεύουν

  και προς ΝΑΤΟ οδεύουν,

  οι Τούρκοι καραδοκούν

  την ευκαιρία να βρουν,  κι’ εμείς τρωγόμαστε

  τώρα που χανόμαστε,

  αντί ενωμένοι ν’ αντισταθούμε

  πριν ολοκληρωτικά βυθιστούμε.  Πάμε λοιπόν και πάλι σ’ εκλογές

  ελπίζοντας σε καλύτερες επιλογές

  μήπως τη χώρα μας κοιτάξουν

  και μπορέσουν να ξαναφτιάξουν.

  BLOG: http://emmetrhpoihsh.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top