Menu
 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί του η ώρα να βγάλουμε τα κορμιά μας στην παραλία. Τι γίνεται όμως με την κυτταρίτιδα; Πως μπορούμε να την μειώσουμε αισθητά μέχρι τη στιγμή που θα φορέσουμε το μαγιό μας;
Αρκεί να κάνετε την αρχή από τώρα και θα δείτε πως μπορείτε πολύ απλά και χωρίς πολύπλοκο τρόπο να καταπολεμήσετε την όψη του φλοιού πορτοκαλιού που τόσο σας βασανίζει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια φυσική μάσκα σώματος από υλικά που θα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, φαρμακεία ή και σε e-shops με αντίστοιχα προϊόντα.Η συγκεκριμένη μάσκα έχει σαν βασικά συστατικά της την άργιλο και τα φύκια, τα οποία θα αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος, θα απολεπίσουν το σώμα σας, θα το καθαρίσουν, θα το συσφίξουν και θα το αποτοξινώσουν. Επιπλέον, το gel της αλόης θα δώσει στο δέρμα σας μια απίστευτη απαλότητα και ενυδάτωση, ενώ παράλληλα θα το επουλώσει.

Θα χρειαστείτε:

- 1/2 κούπα gel αλόης
- 1/2 κούπα φύκια σε σκόνη
- 1/2 κούπα σκόνη από πράσινο άργιλο
- 2-3 κουταλιές χλιαρό νερό

Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα μπολ ρίξτε τη σκόνη από την πράσινη άργιλο και τα φύκια και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέστε το gel αλόης και ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Τέλος, προσθέστε μία κουταλιά από το νερό και ανακατέψτε το μείγμα, ρίξτε άλλη μια κουταλιά νερό και συνεχίστε το ανακάτεμα. Η μάσκα σας πρέπει να έχει την μορφή κρέμας ή λάσπης. Αν όχι, προσθέστε και την τρίτη κουταλιά νερό και ανακατέψτε πάλι.

Τρόπος εφαρμογής:

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να απλώστε τη μάσκα στις προβληματικές περιοχές του σώματος σας και να περιμένετε 20 με 30 λεπτά για να δράσει. Αν θέλετε μπορείτε να τυλιχτείτε και με διάφανη μεμβράνη, έτσι ώστε να κάνετε το μείγμα να θερμανθεί και να δράσει καλύτερα. Προσοχή, αν νιώσετε κάποια άσχημη αίσθηση ή φαγούρα με την μεμβράνη, καλό θα ήταν να την αφαιρέσετε.

Μετά το πέρας του χρόνου που αναφέραμε παραπάνω, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και βάλτε λίγο λάδι σώματος ή (προαιρετικά) κάποιο ειδικό προϊόν που δρα κατά της κυτταρίτιδας.

Πηγή: beautetinkyriaki

Δημοσίευση σχολίου

 
Top