Menu
 

Σε παλιά ναυτική βάση στον Βοτανικό θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος!!!
Με τη νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ανοίγει ξανά ο δρόμος για την κατασκευή τεμένους στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Βοτανικό, κάτι που αναβάλλεται εδώ και δυο δεκαετίες.Μάλιστα, για το κτήριο του τεμένους επελέγη ήδη υφιστάμενο κτήριο και συγκεκριμένα το κτήριο της πρώην Ναυτικής Βάσης στο Βοτανικό, στην περιοχή του Ελαιώνα, το οποίο θα ανακαινισθεί και θα μετασκευασθεί, για να λειτουργήσει το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας.

Η τροπολογία θα ενσωματωθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που ρυθμίζει ενεργειακά θέματα.

Το τέμενος σχεδιάζεται ώστε να εξυπηρετεί περίπου 500 πιστούς, αλλά δεν θα διαθέτει μιναρέ. Το κόστος της ανακατασκευής των κτιριακών δομών θα ανέλθει σε λιγότερο από τα 15 εκατ. ευρώ, που είχαν εγκριθεί το 2006 για την ανέγερση τζαμιού με κονδύλια και θα χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο.

Η διοικούσα επιτροπή του τεμένους θα αποτελείται από πέντε Έλληνες κρατικούς λειτουργούς και δυο μουσουλμάνους, αλλά από αναγνωρισμένες ενώσεις τους στην Αθήνα, ενώ ο ιμάμης θα διορίζεται κατόπιν έγκρισης, από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top