Menu
 

Η παράδοση μας θέλει η φανουρόπιτα να έχει 7 ή 9 υλικά.Εγώ προτείνω τα 9 υλικά γιατί την κάνουν πιο νόστιμη, αφράτη και πλούσια.
Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 1/2 κουταλάκι κανέλλα
2/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
ζάχαρη άχνη
Τρόπος παρασκευής
Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. Χτυπήστε ένα λεπτό στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε το μίγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ρίξτε επίσης τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατέψτε τα όλα μαζί μ’ ένα κουτάλι να ενωθούν. Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι με διάμετρο 28 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήστε τη φανουρόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα περίπου. Βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Τοποθετήστε στην επιφάνειά της μια χάρτινη δαντέλα και κοσκινίστε μ’ ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη. Αφαιρέστε με προσοχή τη δαντέλα και τα σχέδιά της θα αποτυπωθούν στην επιφάνεια της φανουρόπιτας.
Ή αλλιώς, πασπαλίστε την απλώς με λίγη άχνη ζάχαρη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top