Menu
 

Από την πρώτη στιγμή που οι άντρες του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής πέρασαν χειροπέδες στη γνωστή παρουσιάστρια και τον αντικέρ, δεν πίστεψαν ότι αυτοί είναι η κορυφή του παγόβουνου!Ο ισχυρισμός της παρουσιάστριας ότι ο πίνακας έφτασε στα χέρια της από έναν πρώην σύντροφό της Ιταλό, ο οποίος της τον χάρισε το 2003, δεν πείθουν τους αστυνομικούς. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ είναι πεπεισμένοι ότι πίσω από την πώληση του αριστουργήματος του Φλαμανδού ζωγράφου κρύβονται κι άλλοι έλληνες, εκ των οποίων ο ένας είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος που ήθελε να διαθέσει στη μαύρη αγορά τον κλεμμένο πίνακα.

Πρόκειται για ένα άτομο με τεράστια οικονομική επιφάνεια, αλλά και τρομερές διασυνδέσεις με κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην κλοπή και πώληση έργων μεγάλων ζωγράφων, αρχαιοτήτων και σπάνιων κειμηλίων. Η ιταλική μαφία, που αναμειγνύεται στην υπόθεση, φαίνεται πως ήρθε σε συνεννόηση μαζί του είτε για να τον αγοράσει σε μία πολύ καλή τιμή και να τον μεταπωλήσει σε κάποιο παράνομο συλλέκτη έργων τέχνης, είτε για να βοηθήσει ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής στη χώρα μας.

Η γνωστή TV persona και ο 64χρονος αντικέρ παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα, ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο ενώπιον του ανακριτή...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top