Menu
 

Σχεδόν 25 χρόνια αφότου εισήλθε στο ιταλικό Kοινοβούλιο με διαφορά στήθους, η περίφημη Τσιτσιολίνα, κατά κόσμον Ιλόνα Στάλερ, η πρώτη και μοναδική στα χρονικά πορνοστάρ-βουλευτής της Ιταλίας, επανέρχεται στο προσκήνιο κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: σκανδαλίζοντας την κοινή γνώμη με τα καμώματά της. Ωστόσο, σε αντίθεση με το μακρινό παρελθόν, τα νέα καμώματα της θρυλικής ξανθιάς δεν είναι ερωτικής αλλά καθαρά οικονομικής φύσης.
Όπως δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», τον επόμενο μήνα, η Τσιτσιολίνα γίνεται 60 ετών, όπερ σημαίνει πως μπορεί στο εξής, για το υπόλοιπο της ζωής της, να λαμβάνει από το ιταλικό κράτος σύνταξη βουλευτού. Όσο για το ύψος της εν λόγω αμοιβής, αυτό υπολογίζεται στα 39.000 ευρώ ετησίως.
Υπό άλλες, περισσότερο εύρωστες οικονομικά, συνθήκες, το γεγονός μάλλον θα περνούσε απαρατήρητο. Άλλωστε, η Τσιτσιολίνα δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που θα πληρώνεται για μια ζωή επειδή εξελέγη βουλευτής (μόνο) μία φορά και έναν καιρό.
Δεδομένου, ωστόσο, του κύματος περικοπών των 54 δισ. ευρώ που σαρώνει επί του παρόντος την Ιταλία (παρασύροντας στο πέρασμά του τα εισοδήματα εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων), οι βουλευτικές συντάξεις (διόλου ευκαταφρόνητες οικονομικά και ισόβιες χρονικά) δεν θα μπορούσαν παρά να μπουν στο στόχαστρο έντονης κριτικής.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως την ώρα που η Ιταλία, δεχόμενη τα πυρά των οίκων αξιολόγησης, φλερτάρει με τη χρεοκοπία, οι Ιταλοί βουλευτές εξακολουθούν να λαμβάνουν έκαστος μισθό ύψους κατά μέσο όρο 140.000 ευρώ ετησίως (απολαβές διπλάσιες από εκείνες των Βρετανών ομολόγων τους και υψηλότερες από εκείνες όλων των άλλων Ευρωπαίων πολιτικών), ενώ όποιος υπηρετήσει έστω μία πλήρη βουλευτική θητεία θεμελιώνει αυτομάτως συνταξιοδοτικό δικαίωμα και εξασφαλίζει διά βίου προνόμια (όπως δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς).
«Τα συγκεκριμένα χρήματα τα κέρδισα και είμαι περήφανη για αυτά, όλοι οι πολιτικοί που έχουν υπάρξει μέλη Κοινοβουλίων συνταξιοδοτούνται και πιστεύω πως είναι δίκαιο να συνταξιοδοτηθώ έτσι και εγώ», δηλώνει η 60χρονη Ιλόνα Στάλερ, η οποία υπενθυμίζεται πως διετέλεσε βουλευτής για πέντε χρόνια, από το 1987 έως το 1992, με το περιθωριακό Ριζοσπαστικό Κόμμα.
«Γνωρίζω πως η εν λόγω κίνηση δεν θα αρέσει στον κόσμο αλλά δεν είμαι εγώ εκείνη που πρότεινα τον συγκεκριμένο νόμο. Οι Ιταλοί εάν θέλουν ας τον αλλάξουν», συνεχίζει με δηλώσεις της στην «Corriere della Sera» η 60χρονη η οποία μάλιστα παρουσιάζεται διατεθειμένη ακόμη και να δώσει τα χρήματα της σύνταξης σε φιλανθρωπίες, αλλά μόνο εάν κάνουν το ίδιο και οι άλλοι πρώην βουλευτές.
Φημισμένη για τις γυμνόστηθες πολιτικές ομιλίες της, η Τσιτσιολίνα τα χρόνια που πέρασε στο ιταλικό Κοινοβούλιο, πρότεινε συνολικά 12 σχέδια νόμου από τα οποία, ωστόσο, κανένα δεν έγινε νόμος.
Πολύ μπροστά από την εποχή τους αλλά και πολύ τολμηρές για τα δεδομένα της καθολικής Ιταλίας, οι εν λόγω προτάσεις δεν θα μπορούσαν παρά να σχετίζονται με ζητήματα κυρίως σεξουαλικής απελευθέρωσης, όπως η εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, η νομιμοποίηση των συζυγικών επισκέψεων στις φυλακές και η νομιμοποίηση των οίκων ανοχής.
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

 
Top