Menu
 

Το CNN είπε και ελάλησε: στη λίστα με τους 10 «πιο κουλ» κινηματογράφους από όλο τον κόσμο, την πρώτη θέση κατέλαβε το δικό μας θερινό σινεμά Σινέ Θησείον, που προσφέρει «κινηματογραφική μαγεία που σε πάει στον Όλυμπο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αναφέροντας ότι, έχοντας δημιουργηθεί το 1935, το Σινέ Θησείον είναι το πιο παλιό θερινό σινεμά της Αθήνας, ο δημοσιογράφος εξαίρει την μεγαλοπρεπή του θέα: «από τη θέση σου στο Σινέ Θησείον μπορείς να δεις όχι μόνο το πιο πρόσφατο μπλοκμπάστερ αλλά και την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα στην κορυφή.» Το σινεμά βρίσκεται στην οδό Αποστόλου Παύλου 7 (δείτε περισσότερα εδώ) και είναι το πρώτο που ανοίγει και το τελευταίο που κλείνει - είναι ανοιχτό ακόμα και τον Οκτώβριο. Μάλιστα φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη του για να το εντάξει σε διάφορες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του.
Η λίστα απαριθμεί τις αίθουσες που κάνουν καλύτερη την ταινία, «ακόμα και αν βλέπεις για τρίτη φορά το βίντεο της ίδιας σου της γέννησης». Οι υπόλοιπες θέσεις φιλοξενούν τους εξής κινηματογράφους:
2. Alamo Drafthouse, ΗΠΑ, που διοργανώνει ειδικές προβολές και events, ενώ έχει αυστηρούς κανόνες σχετικά με τα κινητά, τα παιδιά κάτω των έξι ετών και άλλους παράγοντες που μπορεί να χαλάσουν την κινηματογραφική εμπειρία.
3. Raj Mandir Theatre, Ινδία, που προσφέρει την «απόλυτη Μπόλιγουντ εμπειρία»
4. Kino International, Γερμανία, που προγραμματίζει μια σειρά από πρεμιέρες, σινεφίλ ταινίες, φεστιβάλ και πάρτι.
5. 4DX, Νότιος Κορέα, που ενισχύει την εμπειρία του κινηματογράφου με μυρωδιές, νερό, ανέμους και άλλα κατάλληλα για την εκάστοτε σκηνή εφέ.
6. Uplink X, Ιαπωνία, που επιτρέπει στους (40 συνολικά) θεατές να κινούν τα καθίσματά τους στο χώρο, κάνοντας πιο «κοινωνική» την εμπειρία.
7. Prasads, Ινδία, με την μεγαλύτερη ΙΜΑΧ 3D οθόνη σε όλο τον κόσμο, που δέχεται πάνω από 1.500 τηλεφωνήματα τη μέρα για εισιτήρια.
8. Cine de Chef, Νότιος Κορέα, που προσφέρει γκουρμέ κουζίνα στους θεατές της προς 53 δολάρια το εισιτήριο.
9. Secret Cinema, παντού, που διοργανώνει μυστικές προβολές και τις συνοδεύει με ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ζωντανές περφόρμανς, και φυσικά πολλούς κομπάρσους με κοστούμια.
10. The Castro Theatre, ΗΠΑ, το τελευταίο «κινηματογραφικό παλάτι» με την εκθαμβωτική πρόσοψη.
ego

Δημοσίευση σχολίου

 
Top