Menu
 

Με ποσοστό 42%, είμαστε μακράν ο πιο απαισιόδοξος λαός στον πλανήτη. Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα συμπατριώτες μας δηλώσαν ότι η ζωή τους θα χειροτερέψει την επόμενη πενταετία. Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της απαισιοδοξίας μας, αρκεί να αναφέρουμε ότι στη δεύτερη θέση, αλλά με πολύ χαμηλότερο ποσοστό (33%) βρίσκεται η εμπόλεμη Συρία, της βίας και των συνεχών αναταραχών από τον Μάρτιο του 2011! Σε ανάλογο ποσοστό βρίσκεται και η Πορτογαλία, που «κλείνει» την πρώτη τριάδα, ενώ η Κύπρος συμπληρώνει τη δεκάδα της... μιζέριας με ποσοστό 25%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ...άνετη πρωτιά της Ελλάδος οφείλεται στην οικονομική και πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα. Την ώρα μάλιστα που εμείς τα βλέπουμε όλα μαύρα, οι ευρωπαϊκές, αλλά και παγκόσμιες τάσεις οδεύουν προς αντίθετη κατεύθυνση. Ο κόσμος δηλαδή ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο! Στην Ελλάδα, μόλις το 25% εκφράζεται αισιοδοξία, σε σύγκριση με ένα μέσο όρο 36% στην Ευρώπη και 66% σε παγκόσμιο επίπεδο που προβλέπει καλύτερες μέρες.

Στην κατηγορία της αισιοδοξίας τώρα, τις τρεις πρώτες θέσεις μοιράζονται χώρες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, η Λιθουανία με 60%, η Λεττονία με 53% και η Λιθουανία με 51%. Η Αγγλία βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι Ιταλοί και Ισπανοί που αντιμετωπίζουν παρόμοια με τα δικά μας προβλήματα, ελπίζουν σε βελτίωση της κατάστασης τα επόμενα χρόνια, σε ποσοστό 37%.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top