Menu
 

Το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της μίσθωσης φορτηγών, απορριμματοφόρων, τρακτόρων και μηχανημάτων έργου έδωσε τελικά προχτές στο δήμο Θεσσαλονίκης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας–Θράκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου.
Αυτό σημαίνει αφενός ότι ο δήμος θα μπορεί να μισθώσει και απορριμματοφόρα σε έκτακτη ανάγκη και αφετέρου ότι ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των υπόλοιπων 13 απορριμματοφόρων που εδώ και μήνες βρίσκονται σταθμευμένα στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρίας στην Αθήνα.
Η εταιρία αυτή τα είχε παραλάβει για δωρεάν τεχνικό έλεγχο και αργότερα κέρδισε το διαγωνισμό των 2,3 εκατ. ευρώ για την επισκευή 71 απορριμματοφόρων σε εξωτερικά συνεργεία, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε στην πορεία από κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο αναμένεται να εξετάσει εκ νέου την υπόθεση, κατόπιν ένστασης που υποβλήθηκε από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης.
Τρία από αυτά τα απορριμματοφόρα μεταφέρθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν επισκευών που έγιναν από το μηχανουργείο του δήμου προστέθηκαν στο στόλο των 14 απορριμματοφόρων που δίνουν καθημερινά τη μάχη με τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε τη μίσθωση φορτηγών, απορριμματοφόρων, τρακτόρων και μηχανημάτων έργου για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών για το έτος 2012-2013, προϋπολογισμού δαπάνης 225.975,60 ευρώ. Παράλληλα, αναμένουμε την εκδίκαση από το Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου της προσφυγής που καταθέσαμε κατά της μη έγκρισης του διαγωνισμού για την επισκευή 71 απορριμματοφόρων», τονίζει στον «Α» ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. «Αν η έκβαση είναι θετική για το δήμο Θεσσαλονίκης, αισιοδοξώ ότι η εικόνα της καθαριότητας στην πόλη θα αλλάξει άρδην», συμπληρώνει.
ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top