Menu
 

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον θρυλικό μουσικό Ray Charles που σφράγισε με τα τραγούδια του μια ολόκληρη εποχή και ταύτισε όσο κανένας άλλος το όνομά του με την σόουλ και την τζαζ! Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
Η Ορχήστρα Τζαζ από το περίφημο Concertgebouw του Άμστερνταμ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέρνοντας τις εκπληκτικότερες διασκευές των μεγαλύτερων επιτυχιών του Ray Charles ερμηνευμένες από την ντίβα της τζαζ Madeline Bell.
Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011, 20:30
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Διακεκριμένη: 70€
Α’ Ζώνη: 55€
Β’ Ζώνη: 35€
Γ’ Ζώνη: 25€
Φοιτητικό: 18€
Πληροφορίες-Εισιτήρια: www.megaron.gr, 210 -7282333, Ομαδικές κρατήσεις: 210-7282367
Προπώληση από 19 Σεπτεμβρίου 2011
Ήταν Φεβρουάριος του 2005 στην ολλανδική πρεμιέρα της βραβευμένης με όσκαρ ταινίας “Ray”, μια βιογραφία για την ζωή και το έργο του Ray Charles, όταν η Jazz Orchestra of the Concertgebouw με την Madeline Bell παρουσίασε για πρώτη φορά το αφιέρωμα στις μεγάλες επιτυχίες του μεγάλου συνθέτη, τραγουδιστή και showman. Η επιτυχία της βραδυάς ήταν ανεπανάληπτη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, χόρευαν , τραγουδούσαν και χτυπούσαν με ενθουσιασμό τα χέρια τους, δημιουργώντας μια αξέχαστη ατμόσφαιρα. Αυτή ήταν η αρχή για μια από τις πιο επιτυχημένες τζαζ παραστάσεις που έχει κάνει από τότε τον γύρο του κόσμου.
Dee Dee Bridgewater, Chick Corea, Branford Marsalis, Richard Galliano, Deborah Brown, Madeline Bell, George Duke, Oleta Adams, Benny Golson, Lee Konitz, Roy Hargrove, Dennis Mackrel, Rita Reys, Bert Joris, Mathilde Santing, Miranda van Kralingen, Joe Lovano, Joe Henderson, Han Bennink, Johnny Griffin, αλλά και η Jessye Norman, είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί η Jazz Orchestra of the Concertgebouw, μια απολαυστική Big Band που αποτελείται από τους πιο ταλαντούχους τζαζ μουσικούς της Ολλανδίας.
Με κέφι, ρυθμό και πάθος, η Ορχήστρα ερμηνεύει κομμάτια σύγχρονων ολλανδών συνθετών, κλασσικών δημιουργών της τζαζ (George Gershwin, Duke Ellington), συμμετέχει όμως και σε μεγάλα ορχηστρικά σχήματα και πρωτότυπες μουσικές πρωτοβουλίες. Εκτός από τις πολυάριθμες συναυλίες στην Ολλανδία έχει κάνει περιοδείες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, το Μεξικό, τη Χιλή, την Αργεντινή, την Βραζιλία, τη Νότιο Αφρική, την Κίνα, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Ray Charles πέθανε στις 10 Ιουνίου 2004 σε ηλικία 73 ετών, 2 μήνες πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ το οποίο πούλησε περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα και κέρδισε 8 βραβεία Γκράμμι (συμπεριλαμβανομένων και των βραβείων για το Άλμπουμ της Χρονιάς και Δίσκος της Χρονιάς) και 4 μήνες πριν την κυκλοφορία της ταινίας «Ray».
toblogtonkirion

Δημοσίευση σχολίου

 
Top